I Nordsjællands smørhul

Fredensborg ligger lige midt i det smukke Nordsjælland, kun 30 minutter i bil og kun 40 min. i offentlig transport fra København, omgivet af fredfyldt natur, Esrum Sø og store skovarealer med moser, skovsøer og bakkede grønne arealer.

Både Hillerød, Helsingør og Hørsholm nås på 20 minutter, ligesom sandstranden i Hornbæk og de øvrige badebyer langs nordkysten. Fredensborg Kommune strækker sig mod øst til Nivå-Bugten i Øresund og ligger centralt for udflugtsmål af enhver art.

Esrum Sø

Danmarks næststørste sø er rig på både fugleliv, fiskearter og en perlerække af aktiviteter på og ved det friske og klare vand. De to lystbådehavne, Fredensborg Havn, også kaldet Sejlklubben Esrum Sø, og den mindre, Sørup Havns Bådelaug, tiltrækker mange sejlere. Kanoer og kajakker, robåde, joller, windsurfere og sejlbåde ses dagligt på vandet, ligesom den 1000 meter lange open water svømmebane og de mange hyggelige badesteder flittigt benyttes i sommerhalvåret.

En både fredfyldt og aktiv by

Fredensborg med det nærliggende Asminderød er et aktivt byområde, med mange tilbud til både børn, unge og ældre. Udover den skønne natur med golfbaner og uden- og indendørs sportsanlæg, er der hyggelige butikker, caféer og restauranter. Transport er nem til og fra – med togstationen lige i nærheden og to busser i hver sin retning på hovedvejen.

Den populære og idylliske Asminderød Kirke ligger i øvrigt få skridt fra Båstruphuse og er med til at understrege områdets charmerende landsbystemning.